2011. május 29., vasárnap

Falvédő testvére a játszószőnyeg

Mint az a címből is látszik, ma sem a táskák jönnek. :) Mégpedig azért nem, mert a falvédő bemutatása után mindenképpen a játszószőnyeg leírása kívánkozik ki belőlem. Az okot nem nehéz kitalálni, az anyagukban rejlik a titok. Kaptunk ugyanis egy nagyon szép állatfigurás anyagot. Első körben nem tudtuk, hogy mi is készüljön belőle, az azonban biztos volt, hogy az aranyos figurák nagyon jól használhatók a falvédőn. Igen ám, de miután levágtuk a szükséges mennyiséget még mindig maradt belőle több, mint három méter. Ekkor jött a játszószőnyeg gondolata.
Természetesen Botondnak is van a boltban megvásárolható, csörgő-zörgő, lógófigurás példányból is, viszont a padlóra azért csak kell valami. Ami a lakásunkat illeti főbb jellemzői között szerepel, hogy nincs egy árva darab szőnyegünk sem. Valahogy nem találtam és azóta sem találom ide illőnek. A gyerkőc azonban mégsem feküdhet, mászkálhat, ücsöröghet a puszta kövön... így aztán elkészültek a játszószőnyegek. :) Hogy miért lett ebből hirtelen többesszám? Azért mert végül kettőt készítettem. Az egyiknél beledolgoztam egy vékonyabb, már használaton kívüli, de még teljesen jó állapotban lévő plédet is. Ezt használta Botond kezdetben:


Na jó, nem csak Ő használta, hanem főként mi. :) Botond elmélyülten figyelte a lógó figurákat a hagyományos, bolti játszószőnyegén, mi pedig kényelmesen mellé tudtunk feküdni.:) Később már Ő feküdt rajta és barátkozott az állatsereglettel /vagy a vonattal :)/



A másik verzió kisebb, viszont bizonyos szempontból praktikusabb is. Annak a hátlapja egy vastagabb gumiszőnyeg. Ezáltal szinte bárhol használható és utána viszonylag könnyen tisztítható az alja, csak egy nedves ruhával kell letörölni:




A játszószőnyegek továbbra is használatban vannak, bár Botond már kilenc hónapos nagyfiú, és igen nehéz egy helyben tartani. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése