2011. október 26., szerda

Nem férek a "bőrömbe"! :)

A címet lehet szó szerint érteni. Ma nagyjából úgy érzem magam, mint akire rászakadt az OTP. Persze nem azért, hogy agyonnyomja. :) A szüleim úgy döntöttek a napokban, hogy felújíttatják a már igencsak régi,de szívüknek kedves ülőgarnitúrájukat. Édesapámnak van egy kárpitos/bútor boltos ismerőse, akit fel is keresett hamarjában a feladattal. Konkrét terv nem volt, csak annyi, hogy textilbőr ruhát kapnak a bútorok. A kedves ismerős el is hozta a színmintákat én pedig ott olvadoztam a gyönyörű textilbőrök láttán. Fel is tettem Neki a kérdést, amire hirtelen még reagálni sem tudott..."Textilbőrt is lehet vásárolna, vagy csak bútort?" :) Mikor sikerült magára találni megkérdezte, hogy mire kellene. Elmondtam, hogy mindenfélét varrni belőle, pl. táskát... Úgy látszik ez tetszett Neki, mert egyből felajánlotta, hogy ingyen és bérmentve megkapom a hulladékokat. :) Nekem amúgy sem kellenek nagy darabok, így persze roppant boldog lettem. :) Ezt az adagot pedig ma kaptam:




Hulladék alatt én egészen kicsi ficniket értettem, ezek szerint bútorgyártásnál nagyobb léptékben kell gondolkodni. :) Vannak benne akkora darabok is, hogy simán kijön belőle egy táska mindenféle toldás vagy variálás nélkül is. :)


Mutatok egy képet a kedvenc színeimről is:




Egyetlen szívfájdalmam csupán, hogy egy álomszép zöld textilbőrből nem volt hulladék. Úgy látszik abból nem rendeltek bútort mostanában. De ne legyünk telhetetlenek! :) Ilyen kincsre nem mindennap bukkan az ember. :) A zöldből pedig majd alkudozom méterre. :)

2011. október 25., kedd

Most kicsi mindenféle. :)

Jelentem épp a fogakkal küzdünk. Botond az este belázasodott, mára előbukkant az egyik rágófogának a csücske. A láz még tart így további fogacskákat is várunk.


Adós vagyok egy történettel is. Pár hónappal ezelőtt rábukkantam a facebookon egy csodás textiles oldalra, méltán viselte a Textilcsoda nevet. :) Csak egy kis részlete azoknak a gyönyörűségeknek melyeket onnan szereztem be:




Angliából érkeznek, ha a posta is úgy akarja. Sajnos az utóbbi időben több csomag esetében nem akarta úgy. :( Emiatt-e vagy azért mert az emberek nem nagyon szeretik, ha valakinek valami jól megy, de "nagyon kedvesen" jelentették az oldalt a facebook illetékeseinél, ami letiltást vont maga után. Csakhogy mi ezt az oldalt nem csupán rendelésre használtuk. /A mi alatt a többi textil és kreatív foglalatosság mániás hölgyet értem:)/ Itt beszéltük meg a mindennapi dolgainkat, mutattuk meg az elkészült műveket, kértünk tanácsot és ötletet és még sorolhatnám. A lényeg úgyis az marad, hogy remek társaság talált itt egymásra. Ennek próbáltak keresztbe tenni mások. A próbálkozás e tekintetben sikertelen maradt (a Textilcsoda oldal tönkretételében sajnos nem. :() mert létrehoztunk egy zárt csoportot, ahol szelektálva ugyan, de annál jobb hangulatban folytatjuk a csevegést. :)


Arról pedig, hogy mennyire fantasztikus emberekkel van tele ez a csoport nem a szavak, hanem a tettek beszélnek. Az előző posztom az Életvarázs oldalról szólt, mely egy 10 hónapos kislány - Gyöngyvér - felépüléséhez próbál segítséget nyújtani. A kezdeményezés ettől a társaságtól indult és továbbra is mi tartjuk a kezünkben, méghozzá - nagyon úgy néz ki - sikeresen. :)


Szóval csupa remek ember, akik ösztönzően hatnak egymásra. Rám mindenképpen. :) Bízom benne, hogy ez az elkészült és készülendő alkotásaimon is látszik majd. Már csak idő kell, hogy ide is feltegyem őket. :)

2011. október 15., szombat

Életvarázs

Ígértem egy bejegyzést egy kedves facebookos társaságról. Nem ez következik most, bár köze van hozzájuk. Most Gyöngyvérről írok. Gyöngyvér egy gyönyörű 10 hónapos kislány, aki igazi hősként küzd az agydaganattal. Túl van két kemoterápián és egy csontvelő átültetésen. Ha olyan szépen eszik, mint az elmúlt három napban, akkor szülei hazavárják hétvégén. 


A család sok segítséget kapott már sok jó embertől. Melengető érzés, hogy bajban képesek vagyunk összefogni és segíteni. Segítség azonban kellene még. Ahogy az a cikkből is kiderül az újonnan beszerelt Carborobot kazán speciális tüzelővel - széndarával működik.Sajnos a tüzelő hiányzik még, de dolgozunk azon, hogy ez a probléma is megoldódjon. 


Nos az a kedves facebookos társaság, akiket említettem már sok jó és emellett kreatív hajlamú emberkéből áll. Akikkel létrehoztuk az Életvarázs nevű oldalt. Ezen az oldalon saját készítésű alkotásokat bocsátunk licitre. A befolyt összegek teljes egészében Gyöngyvér családjához kerülnek. Bízunk abban, hogy hozzá tudunk járulni a pici lány mielőbbi felépüléséhez.

2011. október 3., hétfő

Tűzzünk szabadon :)

Végre, végre ide is eljutottam, meg a varrógépemhez is egy kicsikét. Így aztán a sok-sok "most nem érek rá" "nem varrtam semmit" után jelenthetem, hogy megint nem varrtam semmit, mármint készre, ellenben gyakoroltam a szabad gépi tűzést. Régóta kacérkodom a dologgal, de sosem próbáltam. Most azonban van egy virágos mintás anyagom, amiből biciklikosaras táskát tervezek varrni. Az anyagot valahogy rá kéne dolgozni a táskamerevítőre, de a mintája miatt simán steppelve nagyon csúnyán nézne ki. Így aztán nagy levegő, manó Apához passzolása, sorozatos "támadásainak" kivédése, melyet a varrósarok befoglalására intézett és sikeres elterelése után hozzáfogtam. Nem mondom, hogy ez lett életem legszebb munkája, de első próbálkozásra talán nem olyan rossz.


A sötétlila kontúrokat kell nézni. :) Azért van még mit gyakorolni rajta. :)

Tegnap este, még melegébe feltöltöttem facebookra, ahol kaptam is hirtelen nagyon sok tippet, segítséget, ötletet a továbbiakra. Ezúton is köszönöm mindenkinek! :) Arról még nem írtam, hogy milyen jó kis kreatív közösség jött össze ott, de az is meg fog érni egy bejegyzést mindenképpen. :)